онлайн филми

Downhill Racer / Скоростно спускане (1969)

Downhill Racer / Скоростно спускане (1969)
Филми Драма Спортен
102 мин. 6.5
How fast must a man go to get from where he's at?

Downhill Racer / Скоростно спускане (1969)
Година: 1969
Държава: САЩ
Жанр: Филми, Драма, Спортен
Режисьор: Майкъл Ричи
Участват: Джийн Хекман, Камила Спарв, Карл Михаел Фоглер, Дабни Коулман, Катрин Кроули, Кенет Кърк, Робърт Редфорд
Времетраене: 102 мин.
Рейтинг: 6.5 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0064253/


Действието се развива по време на състезания по ски спускане в престижни европейски курорти в края на 60-те години. Дейвид Чаплет (Робърт Редфорд) е млад ски състезател, който има амбицията да се изкачи колкото се може по-нагоре и то – за малко време. Негов треньор е Клер (Джийн Хекман), който е традиционалист и постига всичко постепенно, съобразявайки се с реалностите, почиващи на възможностите на всеки един състезател в даден момент…
Днес филмът предизвиква интерес с дуета Редфорд-Хекман. Филмът излиза няколко години след като двама вече има статута на звезди, като тук всеки един от тях показва своите възможности- Това, лентата не се превръща в "култова" е въпрос на случайност и е недоразумение. Не случайно филмът е включен в престижната американска киноколекция "Критериън". Справедливостта изисква да се спомене и играта на шведската актриса Камила Спарв (блестящо красива). В края на краищата малко актриси са съумели да изглеждат равностойно на екрана до златното момче на Холивуд Робърт Редфорд и да пръскат чар наравно с него. Първоначално проектът е предназначен за Роман Полански, но той е бил зает със заснемането на "Бебето на Розмари". Снимките са поверени на Майкъл Ричи, който до този момент се изявява успешно в телевизията. И той се справя повече от чудесно със задачата. Основният нерв във филма са диалозите между Редфорд и Хекман, като те са и едно от нещата, които извисяват филма. Освен това, Ричи не се стеснява да разкрие всички "за" и "против" във визирания спорт, като го прави откровено, без заобикалки, при това много красиво. И не на последно място трябва да се отбележи и прекрасната операторска работа, която в модерния за това време документален стил допълва напрежението в определени моменти и му придава автентично звучене. (Синеаст, по материали от мрежата)


Изглежда ползвате разширение за блокиране на реклами “Adblock”
Моля спрете Вашето “Adblock” разширение или добавeте сайта ни като изключение
за да гледате филми свободно от него.
Ние също не обичаме рекламите, но сайта се издържа от тях. Благодарим ви за разбирането!
Как да добавя изключение за сайта в моето “Adblock” разширение?
Adblock
Adblock Plus
uBlock Origin
1. Натиснете върху иконката на Adblock в горния десен ъгъл.
2. От менюто изберете "Не изпълнявай за страниците в сайта".
3. Ще се появи нов прозорец в който трябва да натиснете върху "Изключи". Страницата ще се презареди. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на Adblock Plus в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху надписа "Разрешено за сайта" , трябва надписа да стане "Забранено за сайта". Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на uBlock Origin в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху голямия син бутон, трябва цвета му от син да стане на сив. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.