онлайн филми

Dragons' World: A Fantasy Made Real / В света на драконите (2004)

Dragons' World: A Fantasy Made Real / В света на драконите (2004)
Филми Документален Фентъзи
99 мин. 6.7 37 297
What if dragons actually existed?

Година: 2004
Държава: Великобритания, САЩ
Жанр: Фентъзи, Филми
Режисьор: Джъстин Харди
Участват: Пол Хилтън, Катрин Бах, Ейдиън Уудуорд, Патрик Стюърд
Времетраене: 99 мин.
Рейтинг: 6.7 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0433367/


През 2004 година режисьорът Джъстин Хари и екип от майстори на компютърни ефекти, представили на зрителите шедьоври като “Хари Потър и Затворникът от Азкабан” и  научнопопулярната серия “Walking with Dinosaurs” създадоха невероятно увлекателен фентъзи филм, представен като документален, в който изследват историята на най-могъщото и величествено същество от митовете – драконът!
Главния герой на филма е млад палеонтолог, който вярва, че драконите са реално съществували същества и, че многобройните митове от всички краища на света са реални свидетелства от миналото. Неговото най-сериозно доказателство е странно обгорен череп на тиранозавър, който, според палеонтолога в древни времена е бил нападнат от огнедишащ дракон. Именно тук магията на филма проработва с невероятна въстановка на страховита битка от Мезозойската ера, изправила един срещу друг страховития тиранозавър и майка-дракон, бранеща малкото си – и от този ранен момент нататък лентата грабва зрителя в един шеметен полет в една измислена, но невероятно реална като усещане история.
Скоро палеонтолога научава, че в Румъния е направено смайващо откритие – вледенени трупове на обгорени до смърт и рицари и странно крилато влечуго. Заедно със свои приятели младия учен пристига в нашата северна съседка и там, над тялото на мъртвия дракон достига до пълната история на най-величествения звяр. Тази история филма ни я показва със смайващи специални ефекти, включващи битка между дракони още във времената на динозаврите, тяхното невероятно оцеляване под вълните на морето, когато другите могъщи влечуги измрели преди 65 млн. години, тяхното повторно излизане и разпръскване из белия свят – коварния, длъгнест дракон от азиатските джунгли, който виждаме в смъртоносна схватка с огромен тигър и разбира се, величествения планински дракон от Западна Европа, могъщ, красив звяр, борещ се за оцеляване в усойни места като Карпатите. Тук филма придобива меланхолична нотка, когато разказва за самотна майка-дракон, бранеща дъщеричката си от постоянните атаки на хората, довели до изчезването на величествените животни.
Но финала на филма въпреки това е вълнуващ и оптимистичен и кара всеки фентъзи-фен поне в сърцето си да вярва, че драконите съществуват.
автор: Sparhawk

[media=http://www.youtube.com/watch?v=p9Bmy295srY]

Сигнализирай за
проблем с филма?

Loading...