онлайн филми

The Imitation Game / Игра на кодове (2014)

The Imitation Game / Игра на кодове (2014)
Филми Трилър Драма Биографичен
114 мин. 8.0 96 259
Зад всеки код се крие енигма

The Imitation Game / Игра на кодове (2014)
Година: 2014
Държава: Великобритания, САЩ
Жанр: Биографичен, Драма, Трилър, Филми
Режисьор: Мортен Тилдум
Участват: Том Гудман-Хил, Тъпанс Мидълтън, Рори Кинер, Марк Стронг, Матю Гууд, Чарлс Данс, Кийра Найтли, Бенедикт Къмбърбач, Хана Флин
Времетраене: 114 мин.
Рейтинг: 8.0 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2084970/


Една от най-великите истории на нашето време започва в мрачните дни на Втората световна война. Алън Тюринг е брилянтен математик от Кеймбридж, вербуван от британската армия, за да разбие нацистките кодове.
Работата му начело на екип от непригодни гении не само съкращава войната, но и развива технологиите до степента, в която могат да бъдат изобретени компютрите. За което обаче Тюринг плаща сурова цена.
В Кеймбридж младият Тюринг бързо се доказва като новатор в мисленето с теориите си за потенциала на изчислителните машини. Когато войната между Великобритания и Германия е обявена, теориите му се доказват в практиката.
Тюринг лесно минава теста, който го прави член на свръхсекретна група, на която е възложено да декодира критичните немски морски комуникации. За изненада на командващите офицери, познания по темата притежава и младата дама Джоан Кларк. Тюринг и Кларк бързо се сприятеляват и скоро се сгодяват.
Сигнализирай за
проблем с филма?